NETWORK STUDENTI JOB STUDENTI INTERNSHIP JOBFEST JOCURI NOI E-SCOALATIPS AMELIE CALCULATOR SALARII ANTREPRENORIAT » LOGIN ANGAJATORI

INTERNSHIP StudentCV.ro - Programe de internship pentru tineri si studenti
Login
Utilizator nou? Inregistrare
Cautare:
Home Stiri Articole Cariera mea My CV Pagina mea Cautare Salvari Companie: Publica anunt Cont nou Log-in cont

Internship si locuri de practica pentru studenti Oras
Selecteaza categorie
Inscrieti CV-ul! Intra in cel mai mare program de internship-uri din Romania si aplica la ele!

Articole cariera

GABRIELA VRANCEANU - FIREA Editor-Prezentator 'Observator', 'Stirea Zilei' - Antena 1 Director General - Saptamana Financiara, Financiarul, Felicia

  « inapoi 
Povesteste-ne, pe scurt, primele tale experiente de lucru si parcursul tau profesional.

 Prima mea slujbă a fost cea de profesoară. Imediat după terminarea liceului, am predat româna şi franceza, un an, ca suplinitor, într-o comună de lângă Bacău. Nu mi-a fost uşor, făceam naveta în fiecare zi, dar am ştiut că îmi doream mai mult. Aşa că următorul pas a fost angajarea ca reporter la săptămânalul “Pur şi simplu” din Bacău. Apoi, am răspuns la un anunţ de angajare al ziarului “Azi”. Am trimis câteva articole şi o scrisoare de prezentare în care îi anunţam că sunt pregătită să vin la Bucureşti, dacă mă angajau. Şi m-au angajat. Am fost redactor la “Radio Contact” şi apoi reporter, redactor, editor, prezentator şi realizator de emisiune la TVR. A fost momentul în care am realizat că ştirile sunt pasiunea mea. În 2000, am acceptat o ofertă extraordinară, acea de a fi purtător de cuvânt al Guvernului Isărescu şi secretar de stat al Departamentului de comunicare al Guvernului. Anul petrecut la Guvern a fost incredibil, a fost o experienţă intensă şi dificilă, dar care mi-a adus foarte multe satisfacţii. În 2001 am devenit editor-prezentator al Observatorului de week-end al Antenei 1, alături de Vlad Petreanu. Astăzi sunt realizator al emisiunii “Săptămâna Financiară” (Antena 1), al emisiunii “Ştirea zilei” (Antena 3), director general Săptămâna Financiară, “Financiarul” şi “Felicia”.

Cum ai ajuns sa lucrezi in televiziune? Ai avut un mentor din acest domeniu, care a contribuit la succesul tau?

Mi-am dorit foarte mult să lucrez în televiziune, a fost întotdeauna pentru mine un domeniu fascinant. Aşa că atunci când şansa a apărut  - în 1993, un post de redactor la televiziunea naţională a fost scos la concurs - am profitat. M-am înscris prima, am trecut probele cu brio şi am devenit reporter al TVR.
Munca în televiziune presuspune să înveţi permanent. Aşa a fost şi pentru mine. Am urcat treaptă cu treaptă, am fost redactor, editor, prezentator, realizator de emisiuni. Şi a contat foarte mult şi ce am învăţat şi ce “am furat” de la alţii. Cred că aceasta este reţeta succesului. Sunt oameni care şi-au pus amprenta asupra carierei mele pentru că m-au motivat să mă depăşesc, mi-au lansat provocări, mi-au demonstrat că, indiferent de vârstă sau pregătirea anterioară, fiecare zi este un prilej pentru a deveni mai bun.
Aceştia sunt “mentorii”, cei care te inspiră, te motivează, de la care poţi învăţa în fiecare zi ceva nou. Şi de aceea cred că prezenţa lor în viaţa oricui, dar în special a celor tineri, este specială şi extrem de importantă.

Ce ii recomanzi unui tanar student sau proaspat absolvent care vrea sa aiba o cariera de succes?

La baza unei cariere de succes este pasiunea pentru munca pe care o faci. De aceea, principala mea recomandare este să se cunoască pe ei înşişi. Trebuie să afle care este domeniul care îi pasionează cel mai mult şi, în acelaşi timp, cel care le oferă libertatea de a se exprima, posibilitatea de a obţine performanţă, dorinţa de merge permanent mai departe, indiferent de sacrificiile pe care trebuie să le faci. Nu poţi pretinde succesul dacă pentru tine o “carieră” înseamnă o slujbă bine plătită, care începe la 8.00 şi se termină la 16.00 şi care te lasă să dormi în week-end până la 10.00. Nu spun nici că trebuie să stai 24 de ore la birou, să îţi neglijezi familia şi prietenii sau să renunţi la timpul liber. Trebuie să găseşti acel echilibru care să îţi permită să munceşti cu seriozitate, implicare, responsabilitate, dar şi să te bucuri de momentele libere alături de cei dragi.

Ce particularitati prezinta o cariera in televiziune? Care sunt dificultatile, provocarile si, totodata, satisfactiile domeniului?

Televiziunea, şi mă refer în special la televiziunea de ştiri, este un domeniu extraordinar, care nu te lasă nici un moment “să ieşi din priză”. Nu pot vorbi de dificultăţi în televiziune. Este şi o vorbă de duh: Un om de televiziune este în dificultate doar atunci când, prins în ghearele ursului sau în fălcile crocodilului, realizează că nu mai are baterii la cameră. Provocările sunt însă numeroase, pentru că televiziunea înseamnă “acum”. Telespectatorii vor să primească foarte rapid informaţie de cea mai bună calitate. Sunt extrem de atenţi, foarte bine informaţi  şi sancţionează imediat orice greşeală. De aceea, cred că cea mai mare provocare este aceea de a oferi celui care te priveşte informaţia de care are nevoie, atunci când are nevoie. Şi de aici vin şi cele mai mari satisfacţii.

Ce le recomanzi tinerilor care isi doresc o cariera in televiziune?

Aşa cum am mai spus, cuvântul-cheie în orice meserie este pasiunea. Dacă pasiune nu e, nici succes nu e, aş putea spune. Iar pentru o carieră în televiziune, indiferent de nivelul la care eşti implicat, este nevoie de seriozitate, atenţie, curiozitate, prezenţă de spirit, curaj.
Lumea de astăzi este o lume a informaţiei. Iar informaţia este o marfă extrem de perisabilă, cu o viteză fantastică de circulaţie şi pe care foarte greu poţi pune embargo. De aceea, sfaturile mele pentru cei care îşi doresc o carieră în televiziune sunt: să ţină ochii deschişi, să se informeze permanent, să citească mult, să nu se lase influenţaţi de alţii. Şi să fie optimişti şi să aibă încredere, pentru că le va fi mai uşor să depăşească obstacolele.

Care crezi ca poate fi rolul unui stagiu de internship in cariera unui tanar?

Consider că beneficiile participării în cadrul unui astfel de program sunt nenumărate. Tinerii care vor face aceste stagii vor afla direct de la sursă lucruri interesante despre domeniul de care sunt interesaţi, informaţii pe care nu le pot afla din altă parte.
Mult mai important, din punctul meu de vedere, va fi însă ce vor afla despre ei. Un stagiu de internship este şansa determinantă de a face cea mai bună alegere pentru ziua de mâine. Pentru că un astfel de stagiu le va spune care este domeniul care le va aduce cele mai multe satisfacţii, dacă sunt de bine pregătiţi pentru meseria pe care şi-au ales-o, dacă fac faţă cerinţelor, dacă viitorul le va aduce performanţă sau din contră, blazare. Vor afla dacă pot lucra în echipă, dacă răspund bine la stres sau dacă îi motivează competiţia. Va demonstra ce calităţi au şi  va scoate în evidenţă ceea ce mai au de învăţat. Îmi doresc ca şi eu să fi avut parte de o astfel de experienţă. Cine ştie, poate acum aş fi lucrat pe Wall-Street…

  » vezi toate articolele... 
TESTIMONIALE
Internship-uri si Job-uri pentru studenti
Locuri de munca full time pentru tineri si studenti
Internship-uri in banci si in domeniul bancar
Internship-uri / Job-uri in finante si contabilitate
Internship-uri / Job-uri in IT Software
Vezi toate categoriile de internship-uri / job-uri
Cauta internship / job dupa locatie:

MyCV
Căutare Internship / Job
Cariera
Angajatori
home | cauta job | cv-ul meu | pagina mea | cautarile mele | anunturi salvate | cariera
Acest site foloseste platforma  MOJOB | Recomandari: JOB-Studenti.ro | StudentCV.ro | OnlineStudent.ro | eScoala.ro | JobFest.ro

 JOCURI: Actiune | Aventuri | Arcade | Fighting | Racing | Card | Casino | DressUp | Avioane | Multiplayer | Shooting | Sport | Strategy | Memorie | Yeti | Atentie 

 ONLINE STUDENT NETWORK: JOB-uri Studenti  StudentCV - Internship  Online Student News  Referate scoala   Best Online Jobs   Locuri de munca  Targ de joburi
© OnlineStudent.ro | Termeni si conditii